Expert Schroeyen

Het familiebedrijf Expert Schroeyen werd in 1967 opgericht door Louis Schroeyen en Bertha Swinnen.

We zijn begonnen met het installeren van badkamers en keukens, het uitvoeren van elektriciteitswerken en de verkoop van allerhande ijzerwaren. Enkele voorbeelden uit het gamma van vroeger: Efel mazoutkachels, gashandel, tv's en radio's van ITT Schaub Lorenz, plaatsing antennemasten (de ouderen herinneren zich nog de talrijke antenne's met onze S erin) en huishoudtoestellen.

Langzamerhand beslisten we ons te gaan specialiseren in de verkoop en het onderhoud van elektrische toestellen. In 1976 werd de eerste winkel al snel te klein en begonnen de verbouwingen die de totale oppervlakte meer dan verdubbelde.

Ook deze winkelruimte was al snel niet groot genoeg meer. Daarom besloten we de wasautomaten tijdelijk naar de kelder te verhuizen en daar te verkopen.

In 1986 werd opnieuw een groot stuk bijgebouwd aan de zaak, zodat ook de bruingoed- en witgoedafdelingen voldoende ruimte kregen.

Zoon en dochter Johan en Martine Schroeyen, stapten in de jaren 80 in de zaak. Zij groeiden binnen hun afdeling volgens hun interesses en de specialisaties waarop ze zich konden toeleggen.

In 1995 kreeg de de gevel een nieuwe look, zoals die tot op de dag van vandaag nog gekend is.

Omdat we ons rond 2002 gingen specialiseren in high end-apparatuur, werden vijf demokamers in gebruik genomen. In 2010 werd de audio- en tv-afdeling helemaal verbouwd. Twee jaar later besloten we om de bakkerij op de Eversekiezel 89 te kopen en te gebruiken voor de opslag van reservehuishoudtoestellen en onze hersteldienst voor audio en video. Daardoor kwam er weer meer plaats vrij in onze winkel.

Arno Breels, zoon van Martine en Philip kwam rond 2014 in de zaak. In 2017, tot slot, was het de beurt aan Ilian Schroeyen, zoon van Johan, om mee in het familiebedrijf te stappen.

Adres

Everselkiezel 120
Heusden-Zolder - Limburg
3550 - Belgium

Bekijk adres >

Contactinformatie

  • Telefoonnummer: +32 (0)11 42 55 48
  • E-mail: schroeyen@gmail.com
  • Website https://www.schroeyen.be
Contact opnemen