Speakers inbouwen: begin bij de wens

Inbouw luidspreker woonkamer

Speakers inbouwen:
begin bij de wens

Een achtergrondmuziekje in de badkamer, de favoriete playlist in de keuken of de volle bioscoopbeleving in de woonkamer. Welke geluidswens u ook hebt, wij hebben de productlijn om die waar te maken. Tussen wens en beleving zitten wel enkele cruciale stappen. De juiste beslissing op het juiste moment zorgt voor een optimaal resultaat en een optimale geluidsbeleving. In deze blogserie delen we dan ook graag onze visie op inbouwspeakers met u.

Timing is alles

In een bestaande situatie zorgt de keuze voor inbouwspeakers voor een uitdaging: het wegwerken van bijvoorbeeld kabels kan lastig zijn. Opties zijn een voorzetwand bij speakers rondom de televisie of een verlaagd plafond in de keuken bij speakers voor muziek in het plafond.

Een (flinke) verbouwing of nieuwbouw is juist een ideale kans om speakers in te bouwen. Door tijdig te bedenken welke geluidsbeleving u in welke ruimte wilt realiseren, is vrijwel alles mogelijk. Dit is een uitstekend moment om contact met ons op te nemen of een bezoek te brengen aan een van onze dealers. Wij of zij zullen u vragen stellen waarop u zich alvast kunt voorbereiden:

  • Wat is het doel van de speakers? Denk aan (achtergrond)muziek of film.
  • Wilt u het geluid in meerdere ruimtes met elkaar verbinden?
  • Hoe groot zijn de ruimtes? En gaat het om binnen- of buitenruimtes?
  • Heeft u voorkeur voor speakers in de wand of in het plafond?

Locatie kiezen

De keuze tussen wand- of plafondspeakers is niet alleen afhankelijk van uw voorkeur. Speakers in het plafond zijn vooral geschikt voor ‘overige ruimtes’: ruimtes waarin u discreet verwerkte speakers wilt plaatsen voor (achtergrond)muziek. Denk hierbij vooral aan de hal, badkamer of keuken. Speakers in de wand zijn bij uitstek geschikt voor de woonkamer of thuisbioscoop, waar beleving van muziek of film voorop staat.

Naar de volgende stap

Wanneer u bovenstaande helder in beeld hebt – al dan niet met onze ondersteuning – is het tijd voor de volgende stap: de juiste producten kiezen. Daar leest u in ons volgende blog meer over. Wilt u vandaag al verder? Neem dan contact met ons op. We geven u graag advies op maat.